Skip to main content

Over Marieke Simons

Mijn carrière is eigenlijk al begonnen tijdens mijn rechtenstudie. Ik had meerdere bijbanen op advocatenkantoren en was actief met vrijwilligerswerk, onder andere bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Rotterdam. Hier ben ik ook voorzitter geweest van verschillende commissies en het intern bestuur.

In 2015 heb ik mijn master rechtsgeleerdheid met het accent strafrecht behaald aan de Universiteit te Rotterdam. Hierna ben ik gestart als advocaat. In mijn optiek het mooiste beroep. Dat ik dit beroep wilde uitoefenen, wist ik al van jongs af aan.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht
  - ontslag (op staande voet)
  - arbeidsovereenkomst
  - vaststellingsovereenkomst
  - loonvordering
  - loonsanctie
  - ziekte / arbeidsongeschiktheid
 • Strafrecht
  - verdediging verdachte
 • Algemeen verbintenissenrecht
  - onrechtmatige daad
  - wanprestatie / verborgen gebreken
  - algemene voorwaarden


Wat ik voor jou kan betekenen is het volgende: Ik sta voor kwaliteit. De juridische inhoud is ontzettend belangrijk en daarom zie ik mij verplicht deze tot in de puntjes uit te beheersen. Wat ik daarnaast vaak terugkrijg van mijn cliënten, is dat zij het waarderen dat ik praktisch ben ingesteld. Ik bespreek alle aspecten van de zaak met je en zal ook uitleggen welke stappen er moeten worden genomen. Vaak heb je hierin als cliënt een keuze. Ik zal de verschillende opties met je doornemen. Verder ben ik transparant, ook inzake de kosten. De zaak in der minne (en dus buiten de rechter om) regelen heeft vaak voordelen; denk hierbij aan lagere kosten en een snellere oplossing. Dat is precies wat ik voor jou probeer te regelen: een goede en snelle oplossing tegen een eerlijke prijs. Mocht een oplossing in der minne niet kunnen worden geregeld dan is een procedure een optie. Indien je besluit een procedure te starten dan zal ik mij voor 200% inzetten om voor jou het beste resultaat te behalen.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht
 • strafrecht

Op grond van deze registratie  ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Bij Smeulders & Simons Advocaten ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Heb je een juridisch probleem of twijfel je of je juridische bijstand nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op!